HomeBiografiearchief
1976 - 1981

Loomis Gang is voortgekomen uit verschillende Rotterdamse gelegenheidscombinaties en in 1976 opgericht door Jaap Spigt, Elbert Waller, Peter Koomen, Robert Zwaan en Peter Kunst.

De band kreeg in de jaren daarna aanzienlijke bekendheid in het Zuid-Hollandse muziekcircuit en wekte daarmee de interesse van Alfred Lagarde, destijds één van de belangrijkste DJ’s in Nederland. Alfred Lagarde draaide regelmatig Loomis Gang songs tijdens Vara’s “Betonuur” op Hilversum 3 en presenteerde de band in het voorprogramma van Van Halen bij de start van Van Halen’s eerste Europese tour op 5 mei 1978. Loomis Gang’s optreden was een succes -de band gaf zelfs een toegift!- waardoor hun regionale naamsbekendheid in versneld tempo werd vergroot. Inmiddels had zanger Peter Kunst plaatsgemaakt voor Hans Vos. Kort daarna heeft Fréderique Spigt, zus van gitarist Jaap Spigt, nog enige tijd deel uitgemaakt van de formatie.

In de jaren die volgden was Loomis Gang regelmatig te zien en te horen in grotere en kleinere zalen, in clubs als Eksit en De Eland en op festivals als Rotterdam New Pop, A Midsummer Nightmare en Rottepop. Ook is Loomis Gang terug te vinden op The Rotterdam Collection, een LP die bijdragen bevat van de belangrijkste Rotterdamse bands uit die tijd.

Omdat de meeste bandleden hun muzikale activiteiten met een studie combineerden, lag een professionele muziekcarrière niet in het verschiet en na het afstuderen van enkele bandleden is Loomis Gang begin 1981 gestopt.


2019 - nu

Het had er alle schijn van dat dit voor altijd zou zijn, totdat Robert Zwaan de band weer bij elkaar bracht ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag. De chemie tussen de bandleden bleek onveranderd groot en het plan werd opgevat om de set van toen nog eens door te spelen om te zien en te horen of hier na zoveel jaar nog muziek in zat. Dat bleek het geval en in 2019 heeft Loomis Gang met 3 van de 5 originele leden een nieuwe start gemaakt. Hans Vos was niet meer beschikbaar en is vervangen door Walter Maas. Een handblessure maakte Robert Zwaan het bas-spelen onmogelijk. De daardoor ontstane vacature op basgitaar is vervuld door Bert de Bruijne.

Loomis Gang is terug. Het eigen repertoire van toen staat nog grotendeels op het programma. De try-out in januari 2020 was een succes. De band staat nog steeds met zichtbaar veel plezier op het podium en is van plan om opnieuw een vaste waarde te worden in het Nederlandse muzieklandschap.
     1978
      1978


     New Pop 79
      New Pop 1979
     Loomis Gang 2020
      2020
 
2022 Loomis Gang